Music klub Roxy, který je otevřen mnoha hudebním stylům, pravidelně hostí nejlepší kapely a zpěváky z celého světa. Ani tentokrát to nebude výjimka. Do Prahy zavítá populární rocková finská kapela Poets of the Fall.

Populární již 15 let

Alternativní rockeři založili svoje uskupení v roce 2003 v Helsinkách. Tedy konkrétně zpěvák Marko Saaresto prodal vše, co měl, a vydělané peníze investoval do muziky. A vyplatilo se.

Poets of the Fall se na hudební scéně pohybují již 15 let. A jejich hudba říznutá mixem rocku, metalu a industriálních zvuků má stále své příznivce a ve své zemi patří k nejúspěšnějším.

Hudba také z videoher

Díky blízké vazbě na finské videoherní studio Remedy Entertainment se některé jejich skladby objevily i ve videohrách. Například ve slavné počítačové hře Max Payne 2 byl použit jejich první singl s názvem Late Goodbye. Skrze tuto hru se skladba dostala k milionům lidí a zajistila tak kapele mezinárodní pozornost.

Pro další hru Alan Wake napsali muzikanti z kapely též tři skladby - Children of the Elder God, The Poet and the Muse a Balance Slays the Demon.

Nové album

Poets of the Fall má na svém kontě už osm desek, pět z nich zazářilo na vrcholu finské albové hitparády. Poslední album, které tito finští "básníci" v říjnu loňského roku vydali, se jmenuje Ultraviolet. A nejen skladby z něj si budete moct 23. dubna vychutnat v pražském klubu. Každý koncert v Roxy je emocionální bomba a s Poets of the Fall to jistě nebude jinak.