John Marshall se narodil v americkém Wantaghu ve státě New York v roce 1952, od sedmdesátých do devadesátých let hrál s největšími jazzmeny, jako byl Mel Lewis, Lionel Hampton, Gerry Mulligan, Ornette Coleman, George Coleman, Buck Clayton, Mario Bauza nebo Dizzy Gillespie. Ve stejné době vystupoval i s vlastním kvintetem The Bopera House.

Přesun do Evropy

Od devadesátých let až do roku 2017 byl trumpetovým sólistou v německém tělese West Deutscher Rundfunk Big Band, se kterým koncertoval na všech kontinentech. Momentálně nahrává v New Yorku a dál vystupuje po celém světě.

Vydal 12 samostatných desek a hrál na mnoha dalších. Kromě toho John Marshall koncertuje a nahrává s nejlepšími současnými americkými a evropskými hráči (např. Grant Stewart, Ferdinand Povel, Chris Byars). V současné době často přidává k trubce také zpěv.

Zahrají i Češi

Pro svůj první koncert v Jazz Docku si pozval přední hráče české jazzové scény: zahraje si s ním Osian Roberts, Stanislav Mácha, Tomáš Baroš a Marek Urbánek. Na koncertě zazní typický straight-ahead jazz ve špičkovém podání, kapela složená z Američanů, Čechů a Britů zahraje známé jazzové standardy a také některé autorské skladby Johna Marshalla.