Přehlídka nejtalentovanějších studentů klavírního oddělení „Ježkárny“ se letos uskuteční poprvé. Představí se žáci profesorů Jiřího Růžičky, Jiřího Neužila, Víta Křišťana, Ondřeje Kabrny a Jaroslava Wagnera.

Mladí pianisté se svými kapelami předvedou repertoár napříč nejrůznějšími jazzovými styly. A po skončení koncertu bude následovat neformální jam session, kdy si zahrají všichni dohromady - budou improvizovat tak, jak to umí jen jazzmani.

O konzervatoři

Konzervatoř Jaroslava Ježka je šestiletá střední škola, která poskytuje úplné střední a vyšší odborné vzdělání v oborech hudba, hudebně dramatické umění, zpěv. Na zdejší Vyšší odborné škole je pak možné studovat také hudbu se zaměřením právě na jazz.

Pod pedagogickým vedením výrazných uměleckých osobností se na pevných tradičních základech otevírá posluchačům konzervatoře obzor světa jazzu, popu, rocku, muzikálové hudby a dalších významných hudebních žánrů období 20. a 21. století. 

Zárukou kvality je i osobnost Jaroslava Ježka, jehož jméno škola nese. Symbolizuje to, co je pro Konzervatoř a Vyšší odbornou školu Jaroslava Ježka charakteristické. A tím je profesionalita, úcta k tradici, tvořivost a otevřenost novým uměleckým směrům.