Nejen příjemné posezení nad dobrou kávou, ale i bohatý kulturní program a retro interiér ze sedmdesátých let přitahují návštěvníky do dnes již legendární kavárny Café V lese. Otevřena byla v roce 2010 a stála na počátku vzkříšení čtvrti Vršovice a obzvláště Krymské ulice.

Její název odvodil majitel a známý kavárník Ondřej Kobza od chaty v lesích, kde rád piknikuje a popíjí čaj. Součástí kavárny je galerie a hudební klub ve sklepení, ze kterého na vás dýchne tak trochu atmosféra undergroundu.

The Legendary Pink Dots

Tentokrát bude klub hostit The Legendary Pink Dots, kteří se zformovali v Londýně již před 40 lety. Anglicko-holandská experimentální rocková kapela vydala za svoji dlouhou kariéru již více než 40 alb. Nyní přijíždí s aktuální poslední deskou z roku 2019 s názvem "Angel in the Detail".

Kapelu tvoří po celou dobu její existence zpěvák, skladatel a nejznámější persona kapely Edward Ka-Spel a další zakládající člen Phil Knight. V současné době s nimi jako kytarista vystupuje ještě Erik Drost.

Kombinace hudebních stylů

„Hudba The Legendary Pink Dots v sobě mísí prvky neo-psychedelie, ambientu, elektroniky, industriálu, synthpopu, post-punku, noisu, jazzu, popu, goth-rocku a tuny dalších představitelných žánrů. To vše s výrazně experimentálním a avantgardním projevem, který se stále vyvíjí, ale přesto zůstává velmi specifický,“ sdělili organizátoři koncertu.

Písním dominuje Ka-Spelův výrazný vokál, který se dá dokonce srovnat s Pink Floyd nebo Sydem Barretem. Pro představu se o nich říká, že jsou podobní jako německé experimentální skupiny Can, Faust nebo švýcarská Brainticket.

Každopádně to bude v Café V lese opět nezapomenutelný hudební zážitek.