Festival, který je součástí pražské letní koncertní sezony, do 21. července nabídne ještě čtveřici koncertů, ve kterých se představí čeští a slovenští interpreti různých hudebních směrů. Po úvodním česko-slovenském koncertním projektu 15. července poprvé na Chodovské tvrzi vystoupí mezinárodně uznávaná jazzová zpěvačka Eva Emingerová s mnoha žánrovými přesahy. Partnerem na pódiu jí v pořadu Jazz a klasika na Chodově bude vedle J. Svěceného také vynikající jazzový klavírista Vladimír Strnad.

Nádvoří Chodovské tvrze z 11. století, které pojme 200 posluchačů, 16. července přivítá Večer jihoamerického tanga argentinského zakladatele stylu „tango nuevo“ Astora Piazzolly. Vystoupí Ladislav Horák (akordeon a bandoneon), Jaroslav Svěcený (housle a průvodní slovo), Markéta Laštovičková (akordeon) a Milan Řehák (akordeon).

Historické italské housle z Milána až po Neapol, z Paříže a Prahy zazní spolu se sopránem Barbory Perné 20. července ve skladbách Antonia Vivaldiho, Arcangela Corelliho, Giuseppa Tartiniho, Nicoly Paganiniho a dalších autorů v pořadu s názvem Galavečer italských, francouzských a českých houslí.

Závěrečný koncert 21. července s podtitulem Klasika na Chodovské tvrzi nabídne světově proslulou hudbu Antonia Vivaldiho, Johanna Sebastiana Bacha a Fritze Kreislera. Se Jaroslavem Svěceným vystoupí komorní orchestr Virtuosi Pragenses.

V případě nepříznivého počasí se koncerty přesunou do koncertního sálu Kulturního centra Zahrada. Návštěvníky pod střechu převeze kyvadlová autobusová doprava.

Více informací na www.chodovskatvrz.cz.