150 koncertů kapel z 23 zemí světa - to je nabídka letošního hudebního festivalu United Islands of Prague, který láká na vstup zdarma. Hrát se bude na Střeleckém ostrově, Kampě, Žofíně, Petříně a v Kinského zahradě. Výjimkou jsou akce v Kinského zahradě a afterparty s DJ Shadow v MeetFactory, kam se platí vstupné.

Hlavními hvězdami United Islands jsou zpěvačka Ella Eyreová, electro-tango projekt Bajofondo z Argentiny, kytarový objev Childhood nebo blues-beatbox duo Heymoonshaker. Vedle dalších koncertů je nachystaný i doprovodný program pro děti a dospělé.

Více o programu čtěte zde: http://unitedislands.cz/.

Levý břeh Vltavy zůstane po dobu open air koncertů uzavřený pro dopravu. V režimu pěší zóny, která všechna místa s programem propojí, budou ulice Újezd (od křižovatky na náměstí Kinských až po Hellichovu), Vítězná a most Legií až k Národnímu divadlu.

Křižovatka Újezd převezme roli pěší zóny, která propojí scény na ostrovech i Petříně s hlavními scénami v Kinského zahradě. Diváci budou ale moct přijet až do samotného centra dění i tramvají na speciálně zřízenou zastávku s názvem Festivalová.