Je mu teprve 24 let a na hvězdnou dráhu ho vystřelila populární soutěž The Voice. Svůj první singl tenhle charismatický Australan vydal v roce 2014, od té doby jeho klipy na YouTube vidělo už dvacet milionů lidí.

Směs elektroniky, rocku a folku

Ve své hudbě Jacob Lee míchá elektroniku, rock i folk, proto ho mnozí označují za australskou (a hezčí) verzi britského písničkáře Eda Sheerana. V  roce 2015 vydal své první EP Sine Qua Non, o dva roky později přibylo druhé EP Clarity.

V současné době pracuje na prvním LP Philosophy, z něhož už vydal několik singlů, které na pražském koncertě diváci jistě také uslyší. Vyjít by mělo ještě v tomto roce.

Jacob Lee se kromě hudby věnuje i charitě, angažuje se v osvětové kampani proti šikaně Ghost Campaign.

Káva, hudba, umění, to je Café V lese

V Praze zatím u nás nepříliš známý zpěvák nevystoupí někde na stadionu, ale v útulném vršovickém podniku. Café V lese je kavárna s fotogalerií v salónku a hudebním klubem ve sklepení. Otevřena je od roku 2010, a takřka každý den zde probíhají nejrůznější akce (koncerty, divadla, filmy, talkshow, bleší trhy, diskuze, anebo workshopy).

Cílem je vytvořit obyvák, kde se lidé budou seznamovat, kout pikle, podněcovat se k různým projektům, či nalézat své talenty. Velký koncert typu Jacoba Lee je ale premiérou i pro tuhle neobyčejnou kavárnu.