Orchestr Berg, který v roce 1995 založil dirigent Petr Vrábel (dnešní umělecký šéf souboru), je jedním z nejzajímavějších českých těles, velmi odlišný od ostatních hudebních uskupení v České republice. Specializuje se na současnou mladou moderní hudbu z celého světa. Muziku často kombinuje s divadlem, tancem, filmem, baletem, pantomimou, videoartem nebo výtvarným uměním.

Úspěšný orchestr vystupuje na významných domácích pódiích a také na mezinárodních festivalech.

Investice do budoucnosti hudby

Orchestr Berg pravidelně objednává nová díla u českých skladatelů především mladé generace. V současné době má na svém kontě již desítky nejen českých, ale i světových premiér. Vznikají tak atraktivní projekty s ohledem na současné publikum a samozřejmostí je špičková umělecká kvalita.

Program

V Doxu uslyšíte ve světové premiéře interaktivní dílo ze spolupráce českého skladatele a akordeonisty Jiřího Lukeše a lightdesignéra Vladimíra Buriana. Zazní i stará forma naplněná novou hudbou – barokní suita očima Heinera Goebbelse – a to se samplerem, originálním elektronickým hudebním nástrojem, který pracuje se zvukovými vzorky tzv. samply. Pro představu - sampler má svým charakterem nejblíže k syntetizéru.

Anebo si vychutnáte skladbu ve světě ceněného českého skladatele Ondřeje Adámka - Ça tourne ça bloque, do které autor za pomoci sampleru vkomponoval útržky tajně natočené japonské a francouzské konverzace.

Nechte se v novém multifunkčním sále s výbornou akustikou unášet na moderně klasické vlně tohoto špičkového mladého tělesa.