Mississippi Heat se objevili jedné noci v roce 1991 v Cafe Lura v Chicagu. A od té doby si získávají srdce posluchačů po celém světě.

Do dnešního dne vydali osm studiových alb, která se shledala jen s pozitivními ohlasy. Chválí je i odborníci, z jejich úst padají slova jako: „Nejlepší chicagské bluesové CD roku" nebo „Nejlepší bluesový koncert roku“.

Známí z festivalů po celém světě

Za více než pětadvacet let své existence kapela vystupovala na mnoha respektovaných bluesových, jazzových i multižánrových festivalech po celé Severní Americe i Evropě. Například na Chicago Blues Festival, Montreal International Jazz Festival, Ecaussinnes Spring Blues Festival nebo Lucerne Blues Festival.

Mississippi Heat se několikrát objevili i na televizních obrazovkách. Třeba v dokumentu francouzské televize o blues, zpěvačka Inetta Visor vystoupila v prestižním programu Arte.

Pierre a jeho kapela

Skupinu Mississippi Heat tvoří: Pierre Lacocque (foukací harmonika), Inetta Visor (zpěv), Michael Dotson (kytara / zpěv), Brian Quinn (baskytara) a Terrence Williams (bicí / zpěv). Zatím poslední deska nazvaná Cab Driving Man vyšla na labelu Delmark v roce 2016.

Koncert Mississipi Heat pořádá agentura Liver music, jejímž partnerem je hlavní město Praha.

 

Podívejte se na webové stránky: www.livermusic.cz