Malostranská beseda je neodmyslitelně spjatá s předními českými hudebníky a kapelami. Zdejším klubem nacházejícím se v historické budově s kořeny v dobách Přemysla Otakara II. zní kvalitní hudba takřka každý den, stylové rozpětí je široké - od folku přes jazz a šanson až ke country.

Bývalá školní kapela

12. září zde zahraje Magnum Jazz Bigband, jazzový orchestr, který vznikl před 20 lety v Praze při ZUŠ Klapkova coby těleso sdružující žáky školy. Pro velký úspěch se původně komornější školní kapela rozrostla početně na plnohodnotný big band.

Během 20 let existence změnilo uskupení i repertoár, od swingu se orchestr postupně propracoval k modernějším stylům jako je jazz, funk či electroswing. Repertoár Magnum Jazz Bigbandu má tedy šanci zaujmout široké spektrum posluchačů. Orchestr hraje vše - jak se říká „od Bacha po Vlacha“. Významnou žánrovou výbavou Magnum Jazz Bigbandu je i publikem oblíbená filmová hudba.

Nejlepší je koncert naživo

Big band je samozřejmě nejlepší naživo. Hudební lokomotiva složená z třinácti dechových nástrojů, rytmické sekce, zpěváků a kapelníka, který neustále přikládá pod kotlem, donutí k pohybu každého, kdo se do jejího vleku dostane. A 12. září roztančí i Malostranskou besedu.