Čtvrtý ročník tohoto velkého popového a rockového festivalu se letos koná na Výstavišti Praha v Holešovicích. K jeho specifikům patří zaměření na všechny věkové i žánrové skupiny, akcent na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti.

Festivalový komfort

A není to jen kvalitní program, který osloví široké publikum, ale také návštěvnický komfort open air pódií i zastřešených scén, dostatek míst k sezení, velký výběr občerstvení a bezhotovostní platební systém, který divákům nabízí bezpečné placení, kratší fronty a rychlejší odbavení.

K dispozici budou plochy zeleně a spoustu prostoru k odpočinku a relaxaci, pohodlné tribuny na sezení, gastro zóny s širokou nabídkou jídel, velký výběr barů a to vše s vratnými kelímky a recyklovatelným nádobím. A najdete zde i více než 200 luxusních vakuových toalet. Zkrátka organizátoři myslí na vše.

Hudební hvězdy

A to nejdůležitější jsou samozřejmě festivalové hudební hvězdy. Mezi ty hlavní určitě patří někdejší frontman legendární skupiny Oasis Liam Gallagher, německá elektronická hudební skupina Kraftwerk, skotská alternativní rocková skupina Primal Scream či londýnská hudební skupina Morcheeba, která se představí se svými největšími hity.

Kromě těchto velkých jmen vystoupí hudebníci z více či méně alternativních žánrů. Mimo jiné fenomenální kytaristka a zpěvačka Anna Calvi, velká osobnost taneční hudby Danny Howard, islandská dámská hiphopová guerilla Reykjavíkurdætur nebo britští neosouloví Jungle.

Domácí scéna

Hvězdy nabídne i domácí scéna, a to v podobě slavného Pražského výběru. Zajímavé bude i několikagenerační setkání zpěvaček české scény v mimořádném, jediném vystoupení - právě na Metronome Festival Prague - s názvem Hlasy svobody. Tento koncert je hlavním bodem oslav třicátého výročí sametové revoluce, které si Česká republika letos připomíná.

Doprovodný program

Festival Metronome je nejen metropolitním festivalem. Naše diváky zveme k návštěvě jednoho z nejvýznamnějších univerzitních měst, které se navíc nachází v zemi, kde diskuze o budoucnosti vzdělávání je jednou z těch nejdůležitějších, která rozhoduje o naší společné budoucnosti. Proto jsme na festival pozvali různé instituce, veřejné i soukromé, které mají co předvést a i říci k budoucnosti vzdělávání a vědy,“ uvádí k doprovodnému programu producent festivalu David Gaydečka.

Určitě si tento festival nenechte ujít, bude to skvělá jízda!