Americká písničkářka, zpěvačka, producentka a v současné době známá postava newyorské elektropopové scény Negative Gemini, vlastním jménem Lindsey French, vydala koncem loňského roku novou desku s názvem Bad Baby. A na svém turné, v rámci nějž zavítá i do Evropy, ji teď představuje. Zastávku bude mít i v Praze.

První album

V roce 2014 se Lindsey French přestěhovala z Virginie do Brooklynu a poté si sama zprodukovala a vydala své debutové album, na kterém  zkombinovala pop s temnými tanečními beaty.

Se svou prvotinou sklidila velký úspěch a vysloužila si přirovnání k éterické umělkyni Hope Sandoval nebo jedné z nejslavnějších světových zpěvaček Gwen Stefani.

Bad Baby

Na nové album Bad Baby zařadila Negative Gemini nadčasové a snadno zapamatovatelné písně, které jsou kombinací popu s dalšími hudebními žánry. Složit songy jí trvalo dva roky a jak říká, odráží se v nich příběh jejího vlastního života.

Singl You Weren’t There Anymore se umístil v čele online žebříčku Hype Machine, což je služba, která shromažďuje novou a méně známou hudbu, o které se mluví na internetu.

V lese

A znáte Café V lese, kde Negative Geminy 5. října vystoupí? Je to dnes již legendární kavárna, která se převážně profiluje jako koncertní prostor alternativních kapel. V roce 2010 klub založil známý kavárník Ondřej Kobza, který zlepšuje kulturní vyžití nejenom v Praze.

Možná si vybavíte piana umístěná pro veřejnost po Praze či poeziomaty či šachové stolky. I to patří pod skvělé nápady této výjimečné osobnosti, jakým Ondřej je. Interiér Café V lese je laděn do retra 70. let a majitel jej odvodil od chaty v lesích, kde sám rád piknikuje a popíjí čaj.

Tak přijďte na pohodu do sklepení tohoto alternativního klubu si užít něžnou a přesto energickou Negative Gemini.