V Obecním domě a v kostele sv. Šimona a Judy zazní během posledního měsíce letošního roku devět koncertů a 1. ledna 2018 také Novoroční koncert. S orchestrem vystoupí několik vynikajících ansámblů i sólistů.

Svátek sv. Mikuláše oslaví FOK v kostele sv. Šimona a Judy českou premiérou oratoria Svatý Mikuláš z Bari italského barokního skladatele Bononciniho (5. 12.).

Následující dva večery (6. a 7. 12.) ve Smetanově síni Obecního domu budou patřit adventním písním, které spolu s FOKem přednese soubor Hradišťan.

V předvánočním programu nebude chybět ani pravidelný host FOKu – Štefan Margita. V koncertu pro UNICEF ve Smetanově síni Obecního domu vystoupí se slovenskou sopranistkou Andreou Dankovou (17. 12.).

Zimní hudební atmosférou naplní Smetanovu síň Obecního domu koncerty z děl Mozarta a pozdních romantiků Suka a Glazunova s českou harfenistkoua Kateřinou Englichovou a prvním flétnistou Berlínských filharmoniků Mathieu Dufourem (20. a 21. 12.).

Kromě tradiční České mše vánoční (25. 12. – dva koncerty) v kostele sv. Šimona a Judy to bude i Vánoční příběh s českými i světovými koledami, hudbu českých i světových skladatelů v podání Dětské opery Praha (26. 12.).

Sváteční program FOKu uzavře Novoroční koncert ve Smetanově síni Obecního domu.

Podrobnosti ke koncertům a vstupenky na: http://www.fok.cz/predplatne/vanocni-koncerty/.