Kasárna Karlín tvoří obří komplex dvou historických budov v centru metropole. Mnoho let nevyužitá stavba se změnila na veřejně přístupný park s kulturním programem. Kavárna, galerie, kino, divadelní scéna a hudební klub na jednom místě, to jsou dnes Kasárna Karlín.

Pro milovníky umění...

Galerie Karlin Studios, která je otevřena od středy do pátku od 15:00 do 18:00 a o víkendech od 14:00 do 19:00, nabízejí dvě výstavy. První nese název Dominik Gajarský: Lyrics a textově se na ní podílel výtvarník Michal Pěchouček. Gajarský se zabývá filmem, literaturou, divadlem, výtvarným uměním a hudbou. Předmětem této výstavy, která potrvá až do 11. února, jsou fragmenty Gajarského písňových textů.

Druhou výstavou je sochařský projekt Gizely Mickiewicz nazvaný The Decay of A Day. I tato výstava je otevřena do 11. února. Mickiewicz vytvořila novou sérii objektů z kamene a betonu s použitím chemických látek, které pomalu rozkládají a ničí to, co se zdálo být konečným tvarem soch. V této sérii nejde jen o odhalení chyby a vady, ale o ztrátu jako součást díla.

....i pro filmové fanoušky...

Důležitou součástí dramaturgie je také film. V pátek 22. prosince tu například promítají kultovní Kaurismaakiho snímek Leningradští kovbojové dobývají Ameriku.

Od září do ledna a pak od února do května zde také běží cyklus filmových přednášek nazvaný Jak vidět film? Dozvíte se víc nejen o filmové analýze, ale také o významných kapitolách z dějin (nejen) československé kinematografie. Kurz je vhodný pro všechny zájemce o filmovou historii, tvorbu a filmová studia.