Holešovice ožijí komiksovými bublinami a nejen jimi. Připraveny jsou prezentace nově vydaných komiksů, včetně lahůdek, jakými jsou Gaimanovi Američtí bohové, přednášky, výstava, ale také třeba komiksový kvíz anebo cosplay, tedy přehlídka návštěvníků v kostýmech inspirovaných jejich oblíbenými hrdiny. 

Potkejte své autory

Přijedou také zajímaví autoři, jako třeba Mikuláš Podprocký. Slovenský výtvarník Podprocký vydal na přelomu roku v Argu druhé pokračování svého skvělého komiksu „Divočina". Díky dynamické kresbě i schopnosti napsat kvalitní scénář je Mikuláš na české scéně svým způsobem zjevením. Diskuzi s ním bude moderovat Richard Klíčník.

Nejlepší zahraniční komiksy z minulého roku pak přiblíží Matěj „Port“ Kondáš a Jakub Kvíz. Další beseda představí právě vycházejícího Péráka, na své si přijdou i milovníci noir komiksu.

Proběhne i dražba originálních kreseb

Znalci jistě ocení i kvíz, kde si zájemci vyzkouší, jak dobře svůj milovaný žánr vlastně znají. Není třeba se bát, zasoutěžit a pobavit se na legendárním kvízu může úplně každý. Ovšem jen ti nejlepší si odnesou hodnotné ceny.

V rámci festivalu bude také udělena Fabula Rasa, cena internetové stránky www.comicsdb.cz, o jejíchž výsledcích rozhodují sami čtenáři. Chybět nebude ani komiksová dražba, kde je možnost koupit si originální kresby a malby od nejlepších českých komiksových tvůrců.