Ještě před hlavním programem vystoupí 30. září berlínská producentka, experimentální zvuková umělkyně a DJ Dasha Rush se svým projektem Aurora Cerebralis. Vyvinula ho společně s digitálním umělcem Alexem Guevarou a představí ho v impozantním 360° provedení v pražském Planetáriu, jednom z největších planetárií na světě.

1. října se pak v Centru architektury a plánování hl. m. Prahy (CAMP) uskuteční akce Lunchmeat x CAMP: Virtual Ecosystems, ve které Escher Fucker, kolektiv složený ze studentů FAMU, odprezentuje audiovizuální live show Citrinitas.

Hlavní program hostí Veletržní palác

Hlavní program festivalu se bude konat od čtvrtka 3. října do soboty 5. října 2019 na dvou stagích v podzemí Veletržního paláce. A na koho se návštěvníci mohou těšit? Italská skladatelka Caterina Barbieri vystoupí s živým AV setem, který vznikal ve spolupráci s vizualistou Rubenem Spinim. Německý hudebník Nastika uvede spolu s berlínským vizualistou The Nent světovou premiéru jejich nové AV show „Endless“.

Do Prahy se chystají také dva z nejvýraznějších umělců posledního ročníku festivalu Berlin Atonal.

Klubová scéna ze Skandinávie

Skandinávskou klubovou scénu Pražanům přiblíží duchovní otec labelu Northern Electronics, mistr temných a instinktivních techno setů Varg. Ten kromě sólové show vystoupí také spolu s producentkou a písničkářkou AnnouMelinou coby FLORA live. Z USA do metropole zavítá LSDXOXO, reprezentant newyorského undergroundu, známý otevřeným přístupem k sexualitě.

Show předvedou i Češi

Také česká stopa je na festivalu více než výrazná. Světovou premiéru si zde odbude AV show dvou zástupců české scény - hudbu Vinyla Aid Kida obohatí v živém provedení vizuály Pavla Karafiáta, které dovedně mixují matematické postupy generativního designu, terénní nahrávky a simulace přírodních procesů.