Tak třeba za poslední měsíc přibylo do beletrie téměř 100 titulů, literatura pro děti byla rovněž doplněna o více než 100 knih. Pozadu nezůstává ani cizojazyčná literatura, mezi níž najdete také téměř 100 novinek, knihovníci doplnili ale i knihy v kategoriích jako je například lékařství, technika, právo, přírodní vědy a jiné.

Napětí i humor

A jaké jsou naše tipy? Tak třeba v beletrii můžete sáhnout po čerstvě zařazené napínavé knize Vůně noci od Markéty Harasimové. Vypráví příběh mladé lékařky, která v oboru neurochirurgie patří mezi naprostou špičku. Jenže se ocitne na rozcestí, přičemž každá z cest je naprosto odlišná. Co dál? Budovat skvělou kariéru, nebo vše zahodit a pomstít chladnokrevnou smrt své sestry a její rodiny?

Napětí zaručuje i další dílo – Stíny jeviště od Roberta Pocha. Jde už o sedmý titul tohoto šumperského autora, který se tentokrát inspiroval skutečnými příběhy, které se staly v jeho rodišti a okolí. Začtěte se do hororové novely ze světa duchů!

Pokud chcete odlehčené čtení, půjčte si humoristický román Merde! Rok v Paříži. Autor -  britský novinář a spisovatel Stephen Clarke – v něm popisuje téměř pravdivé události, které se mu přihodily během deseti let života ve Francii.

Pohádky i leporela

I v dětském oddělení najdou malí čtenáři mnoho dosud neobjevených knih. Pokud vaše ratolesti milují zvířátka, pak se zcela jistě začtou do příběhu Kouzelný prst od britského romanopisce Roalda Dahla. Kniha vypráví o osmileté holčičce z jedné farmy, která se už nemůže dívat na to, jak pan Frejka se svými syny s oblibou loví divoké kachny a vysokou. A tak jednoho dne začne děvčátko kouzlit...

Pro ještě menší čtenáře pak knihovníci nově pořídili dvě veršovaná leporela s posuvnými částmi od Christiana Engela. Seznamují například s pěstováním a růstem rostlin, či se základy životního stylu šetrného k přírodě.

Příběh jednoho hokejového rozhodčího

Pro hokejové nadšence tu máme tip na titul s názvem Roman Polák: Rozhodčím jednou, rozhodčím navždy. Popisuje Polákovu sedmadvacetiletou kariéru, kterou na ledě ukončil před rokem. Přičemž v extralize odřídil neuvěřitelných 469 zápasů!

Kniha byla sepsána také s cílem přiblížit život rozhodčího širší veřejnosti, odpovědět na nejčastější otázky, které jsou nám kladeny. Neuhnul jsem před žádným tématem. V knize se mimo jiné dočtete, jak jsem začal, jak jsem postupoval, kdy mám „dobrej pocit“ a kdy mám „blbej pocit“, kolik jsem pískáním vydělal, kdy jsem se cítil nejhůř …“ uvedl k titulu, který vyšel letos v březnu, sám Roman Polák.

Z novinek vám toho Městská knihovna může nabídnout mnohem víc. Stačí jen navštívit některou z poboček a ponořit se do regálů...