Kinosál v Ústřední knihovně není žádná béčková kvalita - má totiž to nejlepší vybavení zvuku i obrazu. Zkrátka zde najdete nejen technickou, ale zároveň obsahovou kvalitu za velmi příjemnou cenu.

Co se promítá?

Kromě dětských a 3D projekcí se zde promítají zahraniční filmy a to výhradně v původním znění s titulky. Před promítáním se neuvádí žádné reklamní spoty s výjimkou jednoho až dvou filmových trailerů.

Při projekci vás navíc nebude nikdo rušit, protože se zde nekonzumuje žádné občerstvení. Přístup do sálu je plně bezbariérový a výtah se nachází u vchodu z ulice Valentinská.

A na jakou nabídku se tedy můžete těšit například v první polovině října?

Rocketman 

Filmový klub – Bio senior promítá pravidelně každé úterý a 8. října se můžete vydat na Rocketmana, životopisný hudební film z roku 2019 režiséra Dextera Fletchera.

Představuje život zpěváka Eltona Johna, popisuje jeho mládí jako zázračného studenta na hudební konzervatoři Royal Academy of Music až do přípravy hudební spolupráce s jeho spřízněnou duší, Berniem Taupinem. Film je pojmenován po jeho stejnojmenné skladbě z roku 1972.

Parazit

Jednou měsíčně vždy ve středu ve spolupráci s Akademickou farností Praha se koná projekce s úvodem a moderovanou diskuzí. Tentokrát se můžete 9. října vydat za filmem s názvem Parazit, o kterém se říká, že je nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od Pulp Fiction.

Jedná se o jihokorejskou černou komedii o chudé a mazané čtyřčlenné rodině, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena. Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek.

Willy a kouzelná planeta

A nezapomíná se ani na děti. V sobotu 12. října tu je pro nejmenší diváky připraven film s českým dabingem - Willy a kouzelná planeta. Animovaná pohádka je o malém chlapci jménem Willy, který cestuje s rodiči vesmírem. Po nehodě vesmírné lodi s asteroidy se sám v záchranné kapsli dostává na neznámou, divokou planetu. Naštěstí má s sebou důležitého parťáka – robota Bucka. V cizím světě na ně číhá mnoho nástrah a objevů a jeden velmi zvláštní mimozemšťan se brzy stává Willovým kamarádem a průvodcem.