Festival už poosmé připravilo nakladatelství Meander ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a Komunitním centrem Kampa. Kromě knihovny se koná i na dalších místech.

První den v knihovně

Slavnostní zahájení akce se bude konat 1. června od 9:00 hodin v Dětském oddělení Ústřední knihovny na Mariánském náměstí v Praze. Zároveň proběhne vernisáž výstavy ilustrací z katalogu Nejlepší knihy dětem 2015/2016.

V prostorách Městské knihovny na návštěvníky čekají jak autorská čtení populárních spisovatelů, jako je Martin Velíšek či Ivona Březinová, tak i vyhlášení soutěže Nejlepší rukopis, ve které si knihy k vydání volí samy děti, a také výtvarné dílny pod vedením ilustrátorů Nikkarina a Toy Box.

Přijede Oskar i autorka oblíbeného Domu myšek

Druhý den se budou opět od devíti hodin ráno konat besedy a čtení, tentokrát na Kampě, například s Janou Vopatovou nebo Janou Šrámkovou. Na Kampu přijede i bibliobus Městské knihovny Oskar, který nabídne možnost vrácení a půjčení knih, filmů nebo audioknih. Můžete u něj strávit příjemnou chvilku u deskových her, přiveze omalovánky, komiksovou dílnu a plackovač na výrobu vlastních placek na triko.

V galerii Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan na Malostranském náměstí se můžete seznámit s novinkami z nakladatelství Meander – zbrusu nová edice Manamana a nová kniha Petra Turečka Vlasy se vrací.

Zlatý hřeb festivalu, beseda a dílna s nizozemskou autorkou veleoblíbeného Domu myšek Karinou Schaapman, proběhne od 16:00 do 17:30 hodin v Musaionu, letohrádku v zahradě Kinských.

 

Podívejte se na webové stránky: www.mlp.cz