Klub Fresh Books je místem setkávání mladých čtenářů, které zajímá žánr Adult/New Adult. Na neformálních schůzkách je uvítají přátelské knihovnice, jež jsou samy nadšenými čtenářkami tohoto žánru.

Srpnové setkání se bude věnovat knihám, které v rámci žánru Young Adult patří mezi thrillery nebo krimi.

Žádná novinka

Literatura pro dospívající je hitem posledních let. Vznikla a vyvíjela se ale už v 19. století a za její zlatou éru bývají označována 70. a 80. léta století dvacátého. Jde o literaturu pro náctileté a mladé mezi 12-18 lety.

Zahrnuje různé žánry - nejčastěji sci-fi a fantasy a milostné příběhy. Populární jsou v současnosti i tzv. dystopické romány, popisující utrpení nesvobodných lidí pod nadvládou krutého diktátora (například Divergence Veroniky Rothové nebo Hunger Games Suzanne Collinsové).

Mladý hrdina a silná dějová linka

Vždy jde o literaturu s mladým hlavním hrdinou, blízkým svému čtenáři. Knihy z této kategorie spojuje také to, že jsou zaměřeny na příběh. Mívají silnou dějovou linku, snadno zapamatovatelné postavy, detaily, autentické dialogy. Jsou čtivé, napsané efektivně, bez zbytečných odboček, jazykem, kterému čtenáři rozumí, s vtipy, kterými se baví s kamarády.