Po mimořádné uzavírce v době prázdnin se programová nabídka Městské knihovny v Praze zase naplno rozjíždí. Připraveny jsou oblíbené přednášky, besedy, setkání s osobnostmi, diskuzní pořady, výstavy, workshopy, ale i divadelní představení, hudební koncerty, experimentální filmy, festivaly, přehlídky a mnoho dalšího. Každý si určitě najde to své.

Vybrali jsme pár tipů, na které se můžete začátkem září těšit.

English coffee

Pravidelné setkání anglické konverzace v Dílně Ústřední knihovny na Mariánském náměstí je určeno všem, co si rádi popovídají anglicky. Na jednotlivá sezení jsou sice vybrána konkrétní témata, od nich se však můžete odklonit k čemukoli, na co bude nálada.

Hororový literární workshop „Rokle šeré smrti“

Na pobočce v Malešicích je ve spolupráci se stejnojmennou literární soutěží připraven cyklus setkání pro začínající spisovatele, ať už se soutěže účastnit chtějí nebo je jenom zajímá psaní.

Soutěž Rokle šeré smrti je rozdělena na dvě kategorie – do osmnácti let a nad osmnáct let. Setkání v Městské knihovně se primárně zaměří na první z nich, tedy na mladší autory. Probírat se budou základní pravidla psaní, budování atmosféry a vyzkoušíte si, jak čtenáři způsobit mrazení v zádech.

Scrabble na Stodůlkách

Každou středu se hraje scrabble na Stodůlkách. Vítáni jsou začátečníci i pokročilí. Přijďte se pobavit a zároveň procvičit mozek. Kromě scrabblů je možné si zahrát i jiné hry, například šachy.

Základní principy Feng Ren Shui

V Ústřední knihovně vás čeká velmi zajímavá přednáška o energiích v našem životě, o kterých učí původní čínská nauka Feng Ren Shui. Ta vychází z předpokladu, že pozemský svět je propojen s vesmírem, kde veškeré vztahy odpovídají vztahům na zemi a navzájem se ovlivňují.

Na přednášce v Ústřední knihovně Ing. Jiří Černák osvětlí, jak tyto energie v našem životě fungují a jakým způsobem je můžeme využívat k tomu, aby se nám dařilo co nejlépe, zažívali blahobyt ve všech oblastech a prožili dlouhý, naplněný a zdravý život.