Městská knihovna chystá jako každý rok další novinky a programy pro veřejnost. V letošním roce navíc zprovozní nové internetové stránky, které přinesou nejen novou vizuální podobu, ale i vylepšení služeb a péče o návštěvníky.

Změny se dotknou jak grafiky, tak i struktury. Stránky byly navrženy na základě rozsáhlého uživatelského testování. Nový web tak bude přehledný, funkční, rychlý a variabilní. Celkový dojem ze stránek by měl být hlavně vzdušný, lehký a jednoduchý. Přístupný bude i pro stolní počítače, mobily i čtečky pro slabozraké.

Na nový web se už můžete podívat...

I když se nový web oficiálně spustí až 10. února, už nyní si ho lze vyzkoušet, na adrese www2.mlp.cz/cz/. Projít si tak můžete pobočkové akce nebo přihlásit se do čtenářského konta.

Jeho nová podoba se po přihlášení nazývá „Můj účet“. Můžete kontrolovat vaše výpůjčky, rezervace, zobrazit si historii výpůjček a vytvářet a spravovat seznamy knih. Veškerá aktivita, kterou uděláte na novém webu, se projeví ve čtenářském kontě.

Výpůjčky

Oddíl „Výpůjčky“ ukazuje pomocí čísla aktuální stav půjčených knih a dalších dokumentů. Po rozkliknutí „Výpůjček“ se dostanete na „Právě půjčeno“, kde najdete seznam všech půjčených knih i s datem, do kdy je můžete mít doma.

Zároveň po kliknutí dojde k prodloužení těch výpůjček, u kterých je to možné. Seznam „Právě půjčeno“ si můžete vytisknout kliknutím na nápis „Tisk“ vpravo nahoře.

Seznamy knih

Můžete si také vytvářet seznamy knih, které si chcete půjčit. Nový seznam vytvoříte kliknutím na tlačítko „NOVÝ SEZNAM“, pojmenujete si jej a uložíte. A pak do něj můžete začít přidávat knihy, které si vyhledáte v katalogu. V detailu knihy kliknutím na tlačítko „PŘIDAT NA SEZNAM“ přidáte titul do některého z vašich seznamů.