Antologie textů třinácti českých a dvou amerických básníků nazvaná Dryák ředěný Vltavou knižně vyšla loni v srpnu.

„V knize najdete texty Ester Fischerové, jejíž text „Srpen 2010“ byl jedním z dalších impulsů k sestavení této antologie, nebo Jakuba Řeháka, Ewalda Murrera, Viktora Špačka, Josefa Straky, Tomáše Čady, Sylvy Fischerové, Richarda Katrovase, Garyho Snydera, Marie Iljašenko, Michala Ajvaze, Ladislava Zedníka, Pavla Kolmačky, Petra Borkovce a Jáchyma Topola,“ říká Sylva Fischerová, editorka antologie.

Vydání podpořila Praha

Originální výtvarnou podobu knihy zpracoval na základě svého původního návrhu jeden z bývalých studentů ateliéru Petra Babáka, grafický designer Matěj Čech za pomoci fotografů Filipa Procházky a Vojtěcha Veškrny.

Finální verze by nebyla možná bez finanční a organizační podpory hlavního města Prahy, které antologii zaštítilo v rámci projektu Praha město literatury, koordinovaného Městskou knihovnou v Praze.

Uvedení na Vltavě

Uvedení antologie Dryák ředěný Vltavou se za přítomnosti některých autorů uskuteční v neděli 25. června od 19 hodin na palubě lodi (A)VOID Floating Gallery, která kotví pod Výtoní pod železničním mostem. Speciálními hosty, na jejichž koncert se návštěvníci mohou těšit, budou Monika Načeva a DJ Five.