Máte rádi napětí? Pak se ve středu 8. února zastavte v Domě čtení v Ruské ulici ve Vršovicích, kde se bude konat setkání přátel detektivních knih. S podobně „postiženými“ zde můžete diskutovat a sdělit si své čtenářské dojmy z přečtených kriminálek, knih s detektivní zápletkou nebo sociálních románů, v nichž hlavní roli hrál zločin.

  • Vstupné je zdarma, setkání začíná v 18:00 hodin.

Film pro děti a jejich rodiče

V sobotu 11. února bude v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí filmová projekce pro rodiče s dětmi. Připraven je zábavný film – LEGO Batman, ztvárnění slavného komiksového příběhu netopýřího muže, který za pomoci „herců“ a kulis z oblíbené stavebnice Lego chrání město Gotham před zločinem.

  • Projekce se koná od 15:00 hodin. Vstup je zdarma do naplnění kapacity sálu, místenky se vydávají v pokladně od 12:00 hodin.

Setkání s Davidem Prachařem

Ve čtvrtek 16. února zve divadelní a filmové oddělení všechny zájemce na další podvečer z cyklu Barevné čtvrtky. Tentokrát s divadelním a filmovým hercem Davidem Prachařem, členem činohry Národního divadla. Setkání uvede Marie Valtrová a řeč bude mimo jiné i o tom, jaké to je být členem herecké dynastie. Hercem byl totiž jak otec Davida Ilja Prachař, v tradici pokračuje i syn Jakub Prachař.

  • Akce se koná od 17:00 hodin v klubovně Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Vstup volný.

 

Podívejte se na webové stránky: www.mlp.cz