Dům čtení, tedy vršovická pobočka Městské knihovny, pořádá na lodi Avoid Floating Gallery německo-český literární večer Pražského literárního domu autorů německého jazyka. Vystoupí na něm současná německá stipendistka PLD Luise Boege a za českou stranu známý básník a prozaik Marek Šindelka. Oba autoři se věnují jak poezii, tak próze.

Luise Boege bude číst ze své druhé prozaické knihy Bild von der Lüge (2017). Její dílo zatím nebylo do češtiny přeloženo a tak budou mít germanisté z řad publika šanci se s ním seznámit.

Český zástupce je světově známý

Mladý autor Marek Šindelka je dvojnásobným držitelem ceny Magnesia Litera za prózu. Poprvé ji získal za sbírku povídek Zůstaňte s námi, podruhé v roce 2017 za svou zatím poslední knihu - román Únava materiálu. Velký ohlas v zahraničí sklidilo především nizozemské vydání jeho povídkového souboru Mapa Anny a anglický překlad románu Chyba.

Vystudoval kulturologii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Jako svou prvotinu Šindelka publikoval sbírku Strychnin a jiné básně, kniha byla oceněna Cenou Jiřího Ortena za rok 2006.