Na lodi, plovoucí galerii - Avoid Floating Gallery, můžete strávit osm příjemných letních večerů, během nichž vás se svými díly seznámí čeští i zahraniční autoři, na programu je i promítání filmů, či koncerty a divadelní představení.

Začátek letního festivalu

První festivalovým večerem je středa 26. června. A začínat se bude opravdu stylově - s nezapomenutelným hřejivým filmem Jiřího Menzela Rozmarné léto. Před tímto známým snímkem, který patří do pokladnice české kinematografie, si můžete zpříjemnit večer hraním deskových her nebo bubnováním na cajony (bedýnky).

Večer dramatické tvorby

Po odstartování festivalu se bude pokračovat například ve čtvrtek 4. července Večerem dramatické tvorby. Lenka Lagronová, dramatička, autorka divadelních a rozhlasových her, držitelka Ceny Alfréda Radoka a mladý režisér - autor a spoluautor výrazných divadelních inscenací Michal Hába – rovněž návštěvníkům představí svoje dílo.

Jaká je jejich tvorba se pak sami přesvědčíte na divadelním představení Lachende Bestien: Ferdinande! Samozřejmě v režii Michala Háby.

Bibliobus Oskar

Během jednotlivých večerů můžete navštívit i nejmenší bibliobus Oskar, který zaparkuje naproti lodi AVOID Floating Gallery. Je to taková malá pojízdná knihovna, která jezdí nejen tam, kde v Praze není dostupná některá z poboček knihovny, ale právě i na různé akce. Vozí literaturu pro děti i dospělé a knihy se zde dají půjčovat i vracet.

U stolků a na dece před Oskarem si můžete odpočinout s knihou v ruce, nebo se zapojit do široké škály aktivit - přes akční deskové hry až po tablety se spoustou aplikací.