Napínavý debut Prak Michala Vrby je dech beroucím čtením plným zvratů a nečekaných odhalení, a zároveň znepokojujícím svědectvím o tom, jak doba ohýbá lidské charaktery a jak složité je vyrovnat se s vlastním svědomím a zůstat morálně čistý.

Co tají deník novináře?

Prak je dramatický příběh novináře, který se zaprodal nacistické moci a svá selhání se rozhodl kompenzovat tím, že spáchá brutální, radikální čin, který jej může přivést až na popraviště. A není zdaleka jisté, zda mu tento záblesk vzdoru pomůže po válce očistit vlastní jméno.

V druhé linii románu pak sledujeme osudy patnáctileté Aleny, která na počátku šedesátých let objeví v lesní chatě u Hamerské nádrže na Vysočině novinářovy zápisky. Jak se naplnil jeho osud? Jaký vztah k tomuto muži má její matka? A hlavně - proč jen zmínka o něm přivádí k zuřivosti komunistického tajemníka, který s oběma ženami tráví na chatě noc?

Muž mnoha profesí

Michal Vrba je muž mnoha profesí, učitel, řidič, moderátor televizního dopravního zpravodajství, vášnivý chodec a běžec. Též kreslíř a ilustrátor. V současné době žije v Novém Bydžově.

 

Podívejte se na webové stránky: www.mlp.cz