Knihovna minulý měsíc rozjela projekt Čtení až do domu, který je určen právě seniorům anebo těm, kdo se do knihovny nemají šanci kvůli postižení či nemoci dostat. Právě pro ně pražská Městská knihovna nabízí řešení – donáškovou službu, kterou mohou využít čtenáři, kterým je více než 75 let nebo jsou držiteli průkazu ZTP, ZTP/P.

Podmínkou je bydliště v okolí poboček, které službu nabízejí (Břevnov, Opatov, Smíchov) a platný čtenářský průkaz bez pohledávek (zpozdné, nevrácené knihy). Knihovníci na objednání zdarma nosí až 5 knih.

Předvánoční odpoledne v knihovně

A na seniory v knihovně myslí i v sobotu 16. prosince, kdy v Ústřední knihovně proběhne předvánoční odpoledne pro seniory s projektem Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Jde o akci, kdy lidé plní přání osamělým obyvatelům domovů důchodců. V tuto chvíli již dárci splnili přes 10 tisíc přání a další senioři na své dárky čekají. 

Duchařské historky přečtou známí herci

Český rozhlas Vltava připravil ve spolupráci s Městskou knihovnou právě v rámci projektu Ježíškova vnoučata komponované odpoledne s názvem Strašidelný dům a jeho příběhy. Nejen senioři si vyslechnou duchařské povídky Charlese Dickense a jeho literárních přátel, které na živo přednesou herci Jan Hartl a Kateřina Winterová, jako doprovod jim zahraje Trio Incendio.