Městská knihovna v Praze je největší veřejná knihovna v hlavním městě a vždy má připravený bohatý program. Pravidelně například pořádá setkání se zajímavými osobnostmi. A které to budou tentokrát?

Emil Ščuka vlastním slovem

Bývalý prokurátor a politik, významný romský aktivista, předseda Romské občanské iniciativy a prezident International Romani Union Emil Ščuka představí v knihovně knihu svých pamětí.

V debatě vystoupí též redaktor Vojtěch Lavička, překladatel do romštiny Janko Horváth a autorka předmluvy Jarmila Balážová.

Pískový čtvrtek Jany Janěkové

Divadelní a filmové oddělení pravidelně zve významné osobnostmi z divadla, filmu a rozhlasu pod názvem Barevné čtvrtky. Setkání se totiž konají ve čtvrtek jednou za měsíc v klubovně Ústřední knihovny od 18:00 hodin a barva, kterou si zvolí protagonista podvečera, se vztahuje nejen k povahovým rysům dané osobnosti, ale i k jejímu myšlení a vidění světa.

Tentokrát se představí herečka, režisérka, fotografka a divadelní pedagožka Jana Janěková, kterou určitě znáte například ze seriálu Cesty domů, nebo filmu Hezké chvilky bez záruky. Program uvede Marie Valtrová.