Pro milovníky současné české literatury je tu nová kniha Radky Třeštíkové (Bábovky, Prší moře) Osm. Jde o psychologický román s kriminální zápletkou - příběh mladé ženy, která se probírá z kómatu a navíc trpí výpadkem krátkodobé paměti. Michaela si nepamatuje, co se jí stalo. Nepamatuje si celý poslední rok. Kdo se ji pokusil zabít, to česká prozaička Třeštíková ve svém umně vystavěném díle dovedně splétá.

Po stopách Exupéryho

Dalším naším tipem je něco spíše pro pány, cestopis Uštknuti Saharou s podtitulem Poznámky k cestě z Brna na Mys Juby - po stopách letecké pošty. Čtveřice českých cestovatelů vymyslela geniální plán - požádala stovku lidí napsat dopisy a pak s nimi vyrazit do Afriky, po stopách spisovatele a pionýra letecké pošty Antoina de Saint-Exupéryho. Přes celou Afriku najedou tisíce kilometrů až na mys Juba, odkud českou poštu pošlou.

Pomozte malé Emě najít cestu domů

Městská knihovna myslí i na malé čtenáře, pro tu je tu třeba kniha Daniely Novákové Ema a lesní zvířátka. Jde o bohatě ilustrovaný příběh o jedné holčičce, která jde do lesa pozdravit zvířátka. Cestou spolu s ní malí čtenáři potkají mnoho nových přátel a také plní úkoly a zodpovídají otázky. Pomáhají tak Emě vrátit se z lesa zase domů.

Městská knihovna nabízí knihy pro malé i velké, pro milovníky beletrie i naučné literatury, najdete zde cizojazyčné knihy, mapy i divadelní hry – vybere si snad každý.