Pobočka Městské knihovny v Praze Hradčany (Pohořelec 25/111) končí k 4. březnu 2013 svůj provoz, nejbližší pobočka Břevnov (Bělohorská 56) zůstává v provozu. Dalšími dobře dostupnými knihovnami pro obyvatele Hradčan jsou Ústřední knihovna na Mariánském náměstí 1 a pobočka Dejvice v budově Národní technické knihovny v Technické ulici.

Vše, co měli čtenáři z pobočky Hradčany půjčeno, je možné vracet v libovolné pobočce Městské knihovny v Praze.

Rezervace vyzvedněte na Břevnově

Břevnov je pobočka, která v loňském roce prošla částečnou revitalizací a nabízí jak klidné místo ke čtení pro dospělé, tak i koutek pro děti. Široká nabídka knih a časopisů je obohacena výběrem hudebních CD a mluveného slova, knihovna samozřejmě nabízí přístup k internetu, včetně volné wi-fi sítě.

  • Dopravní spojení: tram č. 22, 25 do zastávky Marjánka.
  • Otevírací doba: Po 13-19, ÚT 9-16, ST-ČT 12-19, PÁ 9-16.

V pobočce Břevnov si také čtenáři budou moci vyzvednout zadané rezervace, které měly jako místo vyzvednutí Hradčany. V případě, že jim toto místo nebude vyhovovat, je možné nesplněné rezervace zrušit nebo upravit (vybrat jinou pobočku). Výpůjčky z pobočky Hradčany, jejichž vrácení spadá do března, budou automaticky prodlouženy do dubna. Výpůjčkám, na které začalo již nabíhat zpozdné, nebude zpozdné za březen počítáno.