Děti, čtete? je unikátní festival, který představuje ratolestem to nejlepší z české dětské literární tvorby. Program je každoročně velmi bohatý a na své si přijdou batolata, první čtenáři i děti bezmála dospělé, tedy kategorie young adults.

Festival propojuje autorská čtení, besedy nad knihami, výtvarné a literární dílny s divadly, filmovými adaptacemi a dalšími aktivitami, ke kterým literatura vybízí. Jedná se o jediný literární festival zaměřený na dětské čtenáře v Praze - byl také součástí projektu Praha, město literatury UNESCO.

Do knihovny nejen za knihami

Literární část festivalu bude probíhat na mnoha místech Ústřední knihovny. Těšit se můžete na vernisáže, dílny pro děti, čtení, autogramiády a také vyhlášení slavnostní soutěže Nejlepší rukopis.

Zajímavá bude také výtvarná dílna na motivy knihy Jan Wood, chlapec, který zasadil strom od Ivy Vodrážkové. Iva Vodrážková je nejen autorkou textu, ale knihu i sama ilustrovala. Hlavním hrdinou je chlapec Jan, vyřezaný ze dřeva posvátného eukalyptu, který děti provádí světem mýtů původních obyvatel Austrálie.

Nejen knihovna

Kromě Městské knihovny se program koná v pátek 1. června také na Kampě, ve Werichově vile. V sobotu pak pokračuje na Malé Straně, v sídle Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan na Malostranském náměstí.