Donáška knih do domu má své podmínky. Čtenář musí bydlet na Praze 5, musí být starší osmdesáti let, nebo držitel průkazu ZTP, ZTP/P. Pokud splňujete tyhle podmínky, máte službu zdarma. Její nabídka je však v pilotním provozu časově omezena do spuštění plošiny pro invalidy – což by mělo být zhruba na konci srpna tohoto roku.

Jak nová služba funguje?

Objednat si můžete až 5 knih, vše probíhá přes stránky www.mlp.cz, kde si je nutno zjistit, zda jsou vybrané tituly na smíchovské pobočce k dispozici. Pak už jen stačí napsat mail na adresu knihovna@mlp.cz, sepsat vybrané tituly a číslo svého čtenářského průkazu, případně číslo telefonu. Do předmětu zprávy nezapomeňte připsat „Knihy s donáškou“.

Vše jde řešit i telefonicky na čísle 770 149 750. Pozor ale, musíte k tomu také mít čtenářský průkaz bez pohledávek (zpozdné, nevrácené knihy).

Knihy seniorům až do domu

Vybrané knihy budou doručeny následující pondělí dopoledne zaměstnancem Městské knihovny v Praze. Vracet je pak už můžete kdokoliv a na kterékoliv pobočce knihovny, nepotřebuje k tomu ani průkazku.

 

Podívejte se na webové stránky: www.mlp.cz