V pondělí 12. prosince si v pobočce Korunní můžete od 16:00 hodin užít hráčskou vášeň. Probíhají zde totiž velbloudí dostihy! Nebojte se, nepotřebujete dromedára, jde o stolní hru, kterou si mohou přijít zahrát jak malí, tak velcí a trochu se tak odreagovat od předvánočního shonu.

  • Vstup na akci je zdarma

Přednáška o Novém zákoně v umění

Ve stejný den se od pěti hodin v hlavní budově Městské knihovny na Mariánském náměstí koná přednáška, která s Vánocemi přece jen trochu souvisí. Bude se totiž týkat Nového zákona a jeho zobrazení ve výtvarném umění. Hlavním tématem bude motiv narození Ježíše Krista a klanění tří králů tak, jak jej známe ze středověkého a renesančního umění.

Během přednášky se návštěvníci dozví leccos ze zákulisí tvorby umělců jako je Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Leonardo da Vinci anebo Georges de la Tour. Přednáší historička umění PhDr. Jana Jebavá.

  • Vstupné je 40 Kč

Film ověnčený cenami

Do třetice se v pondělí 12. prosince koná projekce venezuelsko-mexického filmu Zdaleka, po kterém následuje beseda s kritiky. Film, který vloni získal Zlatého lva na MFF Benátky, vypráví příběh bohatého padesátníka Armanda a problémového mladíka Eldera, žijícího na ulici. Promítá se od osmi večer v hlavní budově na Mariánském náměstí.

  • Vstupné je 80 Kč

Pohádka pro nejmenší

A kdo nemá čas v pondělí, může se s dětmi přijít ve středu 14. prosince podívat na pohádku Sněhová královna, kterou od tří hodin zahrají loutkáři na pobočce v Ruské.

Sněhová královna je příběhem o dvou dětech, které nebyly bratr a sestra, ale měly se stejně tak moc rády. Káje jednou trefí kouzelný střep a unese ho Sněhová královna. Gerda, jeho nejlepší kamarádka, se ho vydá hledat... A tak dobrodružství pro děti každého věku začíná.

 

Podívejte se na webové stránky: www.mlp.cz