Že nevíte, co je con? Con (z anglického convention) je setkání fanoušků sci-fi, fantasy, určitého televizní seriálu, filmu, spisovatele, herce nebo jiné zábavy.

Městská knihovna v Praze pořádá jednodenní con CONiáš pro příznivce literatury sci-fi a fantasy. Jde o akci plnou zajímavých přednášek a bohatého doprovodného programu, v rámci kterého bude možné například vyměnit knihy anebo si nakoupit nejen literární artefakty.

Čeští autoři i zahraniční host

Přednášet budou přední čeští autoři sci-fi a fantasy literatury. Čtenáři se mohou těšit na Pavla Renčína, Karla Doležala, Františku Vrbenskou, Lucii Lukačovičovou, Pavla Bareše, Tomáše Bandžuchu a další.

Letošní ročník má i zahraničního hosta: z Chorvatska do Prahy přijede autorka fantasy knih Ana-Marija Posavec. Představí román Vincent, který letos vyjde v češtině. Dozvíte se tak, jak je to s hrdiny i za našimi hranicemi.

Vyměňte přečtenou knihu

Krom setkání s autory proběhnou i křty nových knih anebo vyhlášení výsledků literárních soutěží. Doprovodný program nabízí Fantastickou výměnu knih, stánky s drobnostmi a knihami, RetroHernu, deskovky, plackovač anebo projekci nového filmu o jedněch z největších lovců celého vesmíru - Predátor: Evoluce.