Od pěti hodin se v Městské knihovně koná setkání s některými autory Velkého knižního čtvrtka. Pro čtenáře jde o unikátní šanci spisovatele potkat, poslechnout si, jak z vlastních děl čtou a na závěr třeba získat autogram. 

Účast v doprovodném programu Velkého knižního čtvrtku přislíbili: Lisa McInerneyová, Dagmar Pecková, Václava Jandečková, Gene Deitch, Daniel Petr, Martin Vopěnka, Tomáš Boukal, Aleš Palán a Tomáš Macek.

Dvoje pražské vzpomínky

Z pestrého seznamu vybíráme dvě jména, i proto, že souvisí s Prahou. Slavná mezzosopranistka Dagmar Pecková v knižním rozhovoru s Lukášem Kutou Dítě štěstěny vypráví o svém profesním i civilním životě. V Praze pěvkyně studovala konzervatoř, opakovaně v hlavním městě vystupuje a za roli Carmen v pražském Národním divadle také získala Cenu Thálie. 

Další z hostů je s Prahou spjatý už názvem své knihy. Ta se jmenuje Z lásky k Praze a jejím autorem je americký režisér a producent animovaných filmů Gene Deitch. Deitch je držitelem Oscara za animovaný film z roku 1961, do Prahy přijel na pár dní v roce 1959 – a zamiloval se a zůstal… V poutavé, čtivě napsané autobiografii vypráví o setkání s Jiřím Trnkou, Jiřím Brdečkou a Janem Werichem a Praze v proměnách doby.

Setkání nejen s Genem Deitchem, ale i dalšími autory, bude jistě zajímavým zážitkem – a jejich knihy bude možnost v knihovně se slevou také zakoupit (a rovnou nechat podepsat).