Knihovna už tradičně přes léto omezuje svůj provoz a na dva týdny - na přelomu července a srpna - zavírá úplně. Knihomolové ale zoufat nemusí. Přes léto neplatí měsíční výpůjční doba, čtení si můžete půjčit až do září – a limit na osobu byl navýšen na 60 knih.

Co si přes léto přečíst?

A co si přes léto půjčit? Mezi čtenáři podle knihovníků jasně vede „oddychová“ literatura – detektivky, thrillery, romantika, ale také třeba komiksy.

Pro milovnice "zamilované" literatury je tu třeba letní román Mandy Baggot nazvaný Opravdově, šíleně, řecky - příběh o Ellen, která na krásném řeckém ostrově najde lásku, kterou už nehledala.

Pokud vám bude v létě horko a budete se chtít zchladit, doporučují knihovníci román slovenského autora Jozefa Kariky Trhlina - z tajemného příběhu ze slovenských hor bude čtenáři rozhodně běhat mráz po zádech.

Něco pro malé a ještě menší

Pro dětské čtenáře je tu pak novinka Vojtěcha Matochy, nazvaná Prašina. Ta se dokonce odehrává v Praze, i když… Prašina je totiž tajuplné místo, temný ostrov uprostřed zářící metropole. Nikdo neví proč, ale na Prašině nefunguje elektřina. A v téhle strašidelné čtvrti pátrá Jirka se svými kamarády Tondou a En po dávném tajemství, které by mohlo změnit svět.

Prašina je určena pro starší děti, pro ty mladší je tu další „pražská“ kniha, leporelo s celostránkovými ilustracemi, které předškolním dětem přibližuje památky a zajímavá místa hodná navštívení v našem hlavním městě. Kniha se jmenuje Praha ha ha! a vytvořila ji Bára Buchalová.

Oblíbené jsou rovněž průvodce a mapy, ty si samozřejmě  v knihovně můžete půjčit také.