Výstavu, určenou nejen pro dětské návštěvníky, ale i pro jejich rodiče či prarodiče, připravilo Divadlo Spejbla a Hurvínka díky finanční podpoře hl. m. Prahy a pod záštitou radního pro kulturu Jana Wolfa.

A protože jde o akci k Hurvínkovým devadesátým narozeninám, je expozice řešena formou dárků – boxů, které mohou návštěvníci postupně rozbalovat.

Archivní loutky i hlasové záznamy

Kromě panelů z historie, starých loutek a rekvizit čekají na malé i velké také hlasové záznamy prvních představení dvojice Spejbl a Hurvínek. Výstavu doprovází mnoho akcí, během kterých se návštěvníci setkají s loutkovými hrdiny i jejich „vodiči“, ale i těmi, kdo jim propůjčují hlas.

Bohatý doprovodný program

Užít si můžete například komentované prohlídky, které se konají 7. 1. 2017, 21. 1. 2017 a 18. 2. 2017 vždy od 14:00 hodin. Celá řada doprovodných akcí je určena také pro mateřské a základní školy, během nichž se děti dozví, jak, proč a kdy slavné loutkové postavy vznikly.

Programy zahrnují i odpovědi na otázky: co je to loutka, jaké druhy loutek existují a proč lidé vlastně hrají loutkové divadlo.

 

Podívejte se na webové stránky: www.muzeumprahy.cz