Muzeum se věnuje dětem pravidelně v různých workshopech, dílnách, přednáškách a dalších aktivitách. Expozice jsou interaktivní a plné her, které ratolestem představí různé činnosti spjaté s půdou, domácími zvířaty, rybářstvím anebo třeba myslivostí, najdete tu i venkovský dvorek s živými zvířátky.

Stýská se vám? Malujte!

Není divu, že dětem dočasně uzavřené muzeum chybí. Mohou si ho připomenout alespoň na obrázcích. Národní zemědělské muzeum totiž vyhlásilo výtvarnou soutěž pro děti a mládež do osmnácti let. Stačí, aby nakreslily či namalovaly to, po čem se jim v muzeu stýská nejvíc a na co se těší, až zase bude muzeum otevřené. Budou to traktory či další stroje? Zvířátka nebo vodní vír?

Výhrou jsou vstupenky

Obrázky na téma muzeum dětem naskenujte či nafoťte a pošlete na mailovou adresu lektor@nzm.cz. V e-mailu uveďte křestní jméno dítěte a jeho věk. Všechny výtvory budou k vidění na muzejním webu, první zaslané obrázky jsou už vystaveny. A každý týden se navíc losují tři výherci, kteří získají dárek a rodinnou vstupenku na dobu, kdy bude zase Národní zemědělské muzeum opět otevřeno. Ceny budou po skončení karanténních opatření poslány poštou nebo bude možnost vyzvednout je osobně.