Až do 12. prosince najdete v Galerii Evy Hruškové, které mimo jiné vytvořila ve Vodičkově 10 i prostor věnovaný alternativním aktivitám, výstavu Jaroslavy Amblerová a Petra Gregora.

„Chci v galerii představovat autory, kteří sice nemají akademické vzdělání uměleckého směru, ale svou tvorbou jsou rovnocenní,“ řekla Eva Hrušková při otevření prostoru, který je navíc i bezbariérový. Současná výstava představuje dva autory, matku a syna, kteří jsou zdánlivě na opačném konci tvorby.

Jaroslava Amblerová představuje své olejomalby a smalty, které jsou jejím koníčkem desítky let a přinesly jí i zahraniční ocenění. Jde o pozoruhodná díla, která se nakonec odrážejí i v jejích olejomalbách, které vyzařují určitou intimitu, tajemnost, radost i nostalgii.

Petr Gregor představuje fraktály. Pro většinu lidí je fraktál prázdným pojmem, pro upřesnění tzv. fraktální geometrie na rozdíl o té klasické pracuje s nepravidelností. Za otce fraktální geometrie je považován slavný matematik polského původu Benoit B. Mandelbrot, který jako první dospěl k domněnce, že v přírodě existuje skrytý fraktální řád.

Fraktální geometrie a s ní související teorie chaosu jsou velmi mladé obory a jsou s nimi spojena jména význačných matematiků minulého století.