Expozice představuje automobil Citroën 2CV zvaný „kachna“ jako deus ex machina francouzské historie a nekonečný zdroj inspirace. Kresby, malby, grafika, mobiliář a kachní drůbky – to vše bude na výstavě.

Přijedou kamarádky

Tradiční „Podzimní výlet“ Nezávislého 2CV Klubu Praha, který povede z Břevnova přes centrum Prahy do Štěpánské ulice, se koná 4. října dopoledne. „Kachňáci“ možná i zaparkují u Francouzského institutu a půjdou se podívat na výstavu. Jízdy se zúčastní cca 30 vozů, převážně „kachen“, ale i jejich derivátů a dalších typů vozů značky Citroën starších 30 let (statut veterán). K vidění budou i nové modely značky Citroën C4 Cactus a C1.

Vzpomínka na četníka

Tata Bojs přijdou popřát Louisi de Funèsovi na mezinárodní veletrh – Sběratel. Ve čtvrtek 4. 9. 2014 ve 14:00 se bude na PVA Výstavišti v Praze v Letňanech, v prostoru před stánkem České pošty, slavit 100 let od narození francouzského herce Louise de Funèse a křtít příležitostné razítko a sběratelská dopisnice k této události za účasti fandů francouzského filmu z kapely Tata Bojs. Slavný model Citroën 2CV hraje ve filmech o četnících ze Saint-Tropez nezanedbatelnou roli.