Připravuje ho Uměleckoprůmyslové museum (UPM) a slavnostně se má otevřít 18. listopadu. Hlavní budova UPM v ulici 17. listopadu  se nyní opravuje, a  tak muzeum hledalo možnosti, jak prezentovat své sbírky. Azyl, pokud jde o secesi, našlo díky Praze v perle secesní architektury – v Obecním domě. Kanceláře se pak přestěhovaly do městských radničních domů a sbírka českého kubismu našla uplatnění právě v Domě U Černé Matky Boží, který spravuje Státní fond kultury ČR.

V připravované expozici se objeví například nábytek Pavla Janáka, Josefa Gočára, Vlastislava Hofmana, Josefa Chochola, Otakara Novotného a Antonína Procházky. Doplní ho keramika, předměty z kovů, ornamentální tapetové vzory, plakáty a užitá grafika. A vše završí díla kubistického malířství a sochařství od  Emila Filly, Bohumila Kubišty, Josefa Čapka, Václava Špály, Otokara Kubína a Otto Gutfreunda.

Dům U Černé Matky Boží se může pochlubit nejen připravovanou expozicí, ale také unikátním interiérem kavárny Orient v kubistickém stylu. Návštěvníky pak zcela jistě zaujme i působivé schodiště. Po otevření expozice chystá UPM také tématické výukové programy pro školní mládež.