Počet vystavovatelů je letos o 30 procent více a překročil magickou sumu sto.

Představí se firmy jak z ČR, tak ze zahraničí.

Rozšířená výstava

Hlavním cílem organizátorů výstavy je podpora rozvoje tohoto oboru v České republice. Nárůst zájmu vystavovatelů nás vedl k rozšíření výstavní plochy Rašínova nábřeží o protější Smíchovskou pláž. Propojení obou břehů bude zajištěno přívozy, takže si návštěvníci užijí vodu se vším, co k ní patří.

Vyzkoušejte si loď

Mezi Železničním a Palackého mostem budou na ploše více než 13 000 metrů čtverečních k vidění nejnovější modely lodí. Od malých sportovních člunů až po námořní plachetnice a luxusní motorové jachty. Návštěvníci mají možnost si řadu z nich vyzkoušet.

„Návštěvníci se mohou těšit i na bohatý doprovodný program na vodě i na břehu – závody, exhibice, přehlídky, autogramiády a další,“ uvedl Ing. Vladimír Toman, ředitel výstavy a viceprezident Asociace lodního průmyslu.

Poprvé zahraniční vystavovatelé

„Praha se řadí po bok například Janovu, kde se každoročně koná největší evropská výstava lodí na vodě, nebo Barcelony, Cannes, Hamburku a dalších světových měst. Poprvé v krátké historii této výstavy se zúčastňují i zahraniční vystavovatelé a já jsem rád, že Praha takovou výstavu má,“ řekl Ondřej Pecha, předseda výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy ZHMP.

Více na www.lodenavode.cz