Návštěvníky Národního technického muzea čeká pět unikátních expozic reprezentujících pokrok vědy a techniky v uplynulých staletích. Nové vedení muzea tak plní svůj slib otevřít muzeum co nejdříve – stane se tak po necelých třech měsících, kdy do funkce nastoupil ředitel Karel Ksandr.

Od chvíle, kdy technickým muzeem před rekonstrukcí 10. září 2006 prošli poslední návštěvníci, uplyne k datu znovuotevření přesně 1621 dní. Další expozice budou zpřístupňovány postupně. 

„Historickým datem pro dějiny Národního technického muzea se stane 15. únor, kdy v den 180. výročí narození mecenáše, stavitele a architekta Josefa Hlávky dojde ke slavnostnímu otevření první budovy technického muzea na Letné. Po sedmdesáti letech tak bude konečně nejen dokončena, ale i znovuotevřena, a to výhradně pro muzejní provoz,“ řekla ČTK mluvčí NTM Olga Šámalová.

Na více než pěti a půl tisíci metrech čtverečních bude na pět tisíc exponátů. Mezi nejcennější patří koněspřežná hasičská stříkačka z roku 1795, první automobil vyrobený na našem území roku 1898, vůz NW Präsident, anebo vůz NW 12 HP Rennzweier, který je prvním u nás vyrobeným závodním automobilem.