Ve středu 5. května se v rámci spolupráce Království železnic a Lega otevřela na pražském Smíchově výstava modelů stavebnice Lego, která je svou velikostí největší nejen u nás, ale i v celé střední a východní Evropě.

V expozici Lega uvidíte kompletní prezentaci všech sestav, které v současné době Lego na trhu nabízí. K vidění jsou ale i absolutní novinky, které se na trhu objeví až za několik měsíců. Expozice bude průběžně doplňována a obměňována o další a další novinky. Na ploše 80 m2 vyroste okouzlující model města a krajiny, který bude vytvořen z celkem 95 modelů stavebnice Lego. Ve vitrínách bude možné obdivovat dalších 79 samostatných modelů.

Pro děti je otevřen dětský koutek se stavebnicemi Lego, kde si mohou samy vyzkoušet svoji tvořivost a fantazii. V pravidelných intervalech jsou v dětském koutku také promítány populární lego-filmy.

Tvůrci Království železnic využijí pro potřeby výstavy dosud nezastavěnou plochu určenou pro obří model České republiky v podobě modelového kolejiště, který má být dokončen na konci roku 2014.

Výstava modelů stavebnice Lego potrvá v Království železnic do konce roku 2010.