Letošní ročník soutěže, jejímž pořadatelem je Nadační fond MODRÁ RYBKA, měl téma: "Podívej se kolem sebe" aneb vytvoř, vyfoť, napiš, zpracuj téma, které tě ve tvém okolí osloví nebo osobnost, která tě nějak ovlivnila.

Soutěž vznikla v roce 2006, v posledních letech se jí průměrně zúčastňuje 30 dětských kolektivů z celé České republiky. K původnímu výtvarnému zaměření přibyl film, divadlo, fotografie a později i literární část. Jednotlivé obory mají své patrony z řad známých osobností z uměleckého života. Patrony výtvarné soutěže byli letos ak. mal. Andrea Forsterová a Milan Cais a Jindřich Štreit patronem fotografie.

Letošní ročník se vyznačoval tím, že se přihlásilo větší množství organizací, které pracují s ohroženou mládeží. Při hodnocení si porota pochvalovala skryté talenty právě mezi těmito dětmi, které nenavštěvují žádné kroužky, a přesto mají talent, který se nerozvíjí.

Výstava v budově Nové radnice, Mariánské nám. 1, Praha 1 – Staré Město, je přístupná v pracovních dnech do 30. listopadu.