Výstavu pořádá ART CZ z.s. s podporou hlavního města Prahy. Ředitelka výstavy Bohdana Klátilová působí v oblasti panenkového umění mnoho let a sama je autorkou řady uměleckých panenek a držitelkou mnoha ocenění na mezinárodní umělecké scéně. Díky svým mnohaletým aktivitám navázala velmi blízké kontakty s významnými osobnostmi "panenkového světa", a to jak s umělci, tak i sběrateli a galeristy z mnoha zemí z různých koutů světa.

Na výstavě bude zastoupeno umění ze 40 zemí světa. Návštěvníci uvidí například vzácné panenky designéra a výtvarníka E. J. Taylora, který mimo jiné vytvořil pro první obchod Tiffany v New York City vánoční výlohu elfů a který do Prahy přijede a povede „panenkový“ workshop pro profesionální umělce.

Workshopy určené i pro amatéry, budou přímo ve výstavním sále probíhat pod vedením loutkářky Evy Hodinkové a filmové animátorky Ozlem Akin. Bude možné si zde vlastnoručně vyrobit panenku – loutku ze dřeva nebo polymerové hlíny.

Program je připraven i pro děti, které si mohou užít po dobu výstavy bezplatný animátorský workshop, kde si mohou vyzkoušet tvořit animovaný film pomocí vlastnoručně vyrobených loutek.