1000 umělců, 78 zemí, 11 dní, 600 živých akcí, paláce, galerie, náměstí, nádvoří v centru Prahy.

Začal 13. ročník Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, nejvýznamnější mezinárodní přehlídky v oblasti divadla na světě. Během 11 dní nabídne desetitisícům návštěvníků prezentaci děl a umělců z rekordního počtu 78 zemí světa. 

Jednou z největších novinek PQ´15 jsou lokace, ve kterých se přehlídka odehraje. Poprvé se totiž přesouvá do historického centra města, kde ovládne pomyslný trojúhelník mezi Staroměstským náměstím, Národním divadlem a Karlovým mostem. Veškerá díla tak bude možné vidět jak uvnitř významných staveb a památek města, tak i ve veřejném prostoru.

Hlavní programovou částí PQ´15 je Sekce zemí a regionů, která návštěvníkům nabídne ohromující labyrint scénografických výstav 68 zemí světa s vlastními živými akcemi. Sám divák se mnohdy stane součástí interaktivních expozic, a bude tak ovlivňovat podobu desítek výstav, které se inspirovaly letošním tématem PQ Sdílený Prostor: Hudba Počasí Politika.

Na Quadriennale proto letos bude možné narazit na mrak, bouřku či vítr, slyšet i vidět hudbu nejrůznějších forem a zamyslet se nad odkazy umělců k politickému dění současnosti. Návštěvníci se tak mohou formou zážitkové výstavy pomyslně přesunout po mapě celého současného divadelního světa.

Více informací a program na adrese www.pq.cz.