Chcete si připomenout staré zvyky, které jsou nerozlučně spjaté s vánočními svátky? V Botanické zahradě na Slupi to bude totiž přesně jako ve světě našich praprababiček.

Zrak vás bude přecházet ze stovek ozdob vycházejících z lidových tradic. Prostřednictvím kinematografu se vám objeví kouzlo vánočních svátků ze starých pohlednic, ale hlavně si z výstavy odnesete půvabné zážitky a načerpáte radost a pohodu.

Co vás na výstavě čeká?

A neuvidíte jen ozdoby, ale především starodávné betlémy, a to v různém provedení. Všelijaké figurky se sváteční nebo pohádkovou tematikou a spoustu dalších krásných a rozmanitých výtvarných počinů od šikovných lidí, kteří se na výstavě podílejí.

Doprovodný program

Speciální program si botanická zahrada připravila na celou dobu výstavy. V dílničkách se můžete inspirovat nebo naučit jednotlivé techniky výroby ozdob a různých dekoračních předmětů, nebude chybět ani pečení ze známého vizovického těsta nebo opravdového cukroví.

Zvídaví návštěvníci se mohou nechat provést celou výstavou s poutavým výkladem o všemožných zvycích.

Letošní speciality

Specialitou letošní akce je vystavený unikátní betlém z roku 1912 s neuvěřitelnými 170 figurkami. Další zajímavostí je například originální junácký betlém vyrobený z papíru datovaný rokem 1947.

A aby toho nebylo málo, ve výstavních prostorách najdete třímetrový adventní kalendář pro celou rodinu.

Atmosféru dokreslí nebo spíše doslova provoní vůně vánočního cukroví. A všude kolem vás budou živé stromky zdobené ozdobami z přírodních materiálů. Zkrátka jako za starých časů.