Hangáry a venkovní expozice Leteckého muzea ve Kbelích se připravuje na příval nových návštěvníků. V současnosti je v jednotlivých hangárech a na venkovních plochách vystaveno celkem 128 letadel, téměř 50 motorů a desítky dalších částí letadel, jako jsou vrtule, přístrojové vybavení, letecká výzbroj a další komponenty.

Vrchol československého letectví

V hangáru s názvem Československé letectvo 1918-1924 je největším lákadlem francouzský stíhací letoun SPAD VII z období 1. světové války a první vojenský letoun československé konstrukce Letov Š-2. Raritou hangáru s expozicí Československé letectvo 1925–1938 je československá stíhačka před 2. světovou válkou – Avia B-534 a první dopravní letoun československé konstrukce Aero A-10. A největší expoziční hangár Československé letectvo po roce 1945 se pyšní proslulými československými konstrukcemi Aero Ae-45, Let L-200 Morava, československými vrtulníky, známý stroji Zlin a vrchol československého leteckého průmyslu Aero L-29 Delfín a L-39 Albatros.

Stroje dříve nevídané

Pozoruhodná je i expozice venkovní, kde najdete stroje ze 70. a 80. let minulého století. Po roce 1989 se podařilo muzeu navázat spolupráci s řadou podobných muzeí v Evropě, a tak se u nás objevily i stroje dříve nevídané. Jsou tu švédské saaby, britský gloster anebo i americký F-4 Phantom. Velmi pozoruhodná sbírka těchto proudových strojů se nachází v hangáru, který je věnován historii studené války. Nejstarším strojem je Spad S VII z první světové války, který byl renovován v 80. letech.

Muzeum je otevřeno až do října denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin, vstupné je zdarma. Více informací na stránkách http://www.vhu.cz/muzea/zakladni-informace-o-lm-kbely/.